tel. 046-4424756

20 febr. 2022 : Amstenrade - VV Daalhof 2-0 (1-0)

Amusementswaarde: 6.4

Aantal toeschouwers: 28

Voor Daalhof was dit op voorhand een zeer belangrijke wedstrijd. Met een achterstand van 5 punten op deze koploper Amstenrade dient minimaal een gelijkspel behaald te worden. Amstenrade had nog geen nederlaag geleden en staat enigszins verrassend op de eerste plaats. Na de eclatante 1-5 zege op Vijlen trok Daalhof echter vol vertrouwen naar Amstenrade. Zelden maakte ik als voetballer en toeschouwer zo’n slecht weer mee gedurende de gehele wedstrijd. Honden weer hoor ik U denken maar zelfs de enige aanwezige hond keerde zijn hoofd weg van de wedstrijd (zie foto). Een enorme wind die schuin over het veld stond en slagregen die het mogelijk maakte dat mijn paraplu om mijn rug bleef plakken zodat ik mijn handen warm en mijn jaszakken kon houden. “Elk nadeel heb zijn voordeel” dus. De eerste spreuk had ik te pakken maar bij een wijze les van Johan Cruijff bleef het die middag niet. Daalhof startte met de wind enigszins in het voordeel. Het eerste kwartier ging de bal alle kanten op en alle 22 spelers wisten niet hoe ze er om mee moesten gaan. Amstenrade, toch de trotse koploper, beperkte zich tot verdedigen. Daalhof legde een goede mentaliteit op de (kunstgras)mat en was de bovenliggende partij zonder tot goed voetbal te komen. Men kreeg geen vat op de wind en de bal was meer uit dan in het spel. Uit een spaarzame counter scoorde Amstenrade tegen de verhouding en wind in, 1-0. Daalhof liet zich niet uit het veld slaan en Yoeri kreeg een enorme kans maar hij schoot te gehaast naast. Net voor rust stopt de keeper ook een inzet van Jordy.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Daalhof had 72 % balbezit ( bron: onafhankelijke toeschouwer Sjeraar ). De overige tijd had Amstenrade de bal of lag deze naast het veld. Meteen na de rust wederom enkele goede kansen voor Daalhof. Het geluk zat niet mee of zoals wijlen Johan zei: “als je niet scoort win je niet”. En zoals in een andere voetbalwet geldt, wanneer je niet scoort valt deze aan de andere kant. Wederom een counter leidde de 2-0 stand in. Eerlijk gezegd dient er wel gezegd te worden dat Amstenrade wel beschikt over een goed verdedigend centrum. Maar deze wedstrijd had Daalhof zeker niet hoeven te verliezen. De competitie is pas op eenderde van de totale wedstrijden en ik zie Amstenrade heus nog wel wedstrijden verliezen. Binnenkort ontvangt Daalhof Amstenrade ook thuis en dan zal het ook “stormen”. Kortom, heel erg zonde om deze wedstrijd te hebben verloren, maar de competitie is zeker nog niet beslist. Kom op Daalhof, recht je rug en er komen nog kansen genoeg.

Man van de wedstrijd : Mahmud. Ongelooflijk hoe onze rechtsback zijn rust kan behouden. Loopt geregeld tegen een elleboog op en wordt de laatste 2 wedstrijden steeds terug gefloten als hij een inworp iets te ver wilt ingooien. Beheersing is ook een kwaliteit !! Chappeaux Mahmud.

Quote van de dag : Vrouwelijke Amstenrade supporter “ich bin naat tot in de box”.