Pupillen

| JO11-1 | JO11-2JO09-1JO09-2JO09-3JO08-1JO07 |

 

Voor veel kinderen is voetballen de ideale vrijetijdsbesteding. Ze voetballen met vriendjes en vriendinnetjes op straat, op (school)pleintjes of op grasveldjes. Ze rennen, schieten en dribbelen alsof ze hun favoriete voetballer of voetbalster zijn. Als er een bal in de buurt is, moet er tegenaan getrapt worden.

Voetbal is voor iedereen, dus alle kinderen van elk niveau zijn welkom

Dit begint al op jonge leeftijd. Daarom organiseren wij voetbalcompetities voor kinderen vanaf vijf jaar. Samen met vriendjes en vriendinnetjes krijgen ze de kans om te spelen tegen hun leeftijdsgenootjes op het veld.

De jongste spelers, de Onder 8 tot en met de Onder 11-pupillen, spelen op een half veld met zeven tegen zeven en met kleinere doelen. Al is er ook een aangepaste voetbalvorm mogelijk waarin er vier tegen vier wordt gespeeld, zodat de spelertjes wat vaker aan de bal komen. Onder 13- en Onder 12-pupillen spelen elf tegen elf op een heel veld en met grote goals.

Spelvreugde bij de jongste voetballers, de Onder 11 en Onder 9-pupillen.

Bij de Onder 8 tot en met de Onder 11-pupillen komen jongens en meisjes uit in één competitie. Dit kan in een gemengd team, maar ook met een meisjesteam. Ook bij de Onder 13-pupillen gaat de voorkeur uit naar gemengd voetbal, maar hier is wel de mogelijkheid de meisjes in te delen in een meisjespoule.

Spelplezier moet voorop staan, bij kinderen van jonge leeftijd in het bijzonder. Voetbal is voor iedereen, dus alle kinderen van elk niveau zijn welkom. Wil jij jouw kind ook een kans geven om iedere week te sporten? Ga dan snel op zoek naar een vereniging bij jou in de buurt. Wie weet zie je jouw zoon of dochter over twintig jaar in Oranje!

SPELREGELS PUPILLEN

Voor pupillen gelden niet altijd dezelfde regels als voor ‘volwassen’ voetballers. Kijk hier welke regels er gelden voor pupillen.